Nieuw: Een gezonde bedrijfslunch mét lunchdame-service

Door Eline

Zie je Jolanda, dan weet je dat er weer een heerlijk lunch buffet klaarstaat. Jolanda is lunchdame bij Het Ware Ambacht en ontzorgt haar klanten met de organisatie van de bedrijfslunch. De liefde voor lekker eten heeft ze van huis uit meegekregen. Ze is een en al vrolijkheid en doet er alles aan om de bedrijfslunch om te toveren tot een feestje. Ze maakt al het lekkers klaar, stalt het uit en vult het daar waar nodig aan. Ook opruimen is er niet meer bij, want Jolanda gaat pas weg als alles brandschoon is. “Het is een soort light versie van bedrijfscatering, maar dan gezelliger” zegt ze met een vette knipoog.

Zo van het land op de lunchtafel

Onze producten komen dagelijks vers van de boeren en ambachtslieden uit de buurt. Daarom zijn we altijd vroeg uit de veren. Ook Jolanda rijdt ’s ochtends vroeg langs haar vaste adresjes. “Eerst ga ik langs bij Bakkertje Deeg in mijn eigen stad Heusden. Telkens als ik er binnenloop ruikt het zo lekker naar vers gebakken brood, dat ik er honger van krijg. Dan rijd ik door naar Elshout voor de vers gesneden groente en sla. Dat zie je aan de kleur, het blad zelf en de gehele structuur. Vervolgens rijd ik naar de zaak waar mijn collega’s de rest van de verse producten hebben opgehaald. Hier pak ik alles in voor mijn adressen en ga ik weer op pad.”

‘De keuze is weer reuze!’

“Dat roepen mijn gasten vaak als ze de gezellige lunchruimte binnenlopen en ik kan ze geen ongelijk geven. De tafels kleed ik aan met kistjes met daarin voor ieder wat wils. Er zijn verschillende soorten brood, crackers en peperkoek, diverse kaassoorten, rauwe-, gekookte-, gedroogde- en gerijpte hammen en andere vleeswaren, smeerbare broodsalades.. Ook boter, filet americain en gekookte eieren behoren tot het vaste assortiment. Om de dorst te stillen schenk ik verschillende soorten melk en verse sapjes. En er zijn altijd verschillende soorten groene salades en rauwkost. Als ik het zo allemaal opnoem is het inderdaad een bedrijfscatering met diversiteit waar je u tegen zegt”, vertelt ze lachend.

‘Altijd heerlijke & gezonde salades op tafel’

De lunch van Het Ware Ambacht is beroemd om haar grote assortiment aan verse groene salades en rauwkosten. Dit is bij velen de favoriet van de bedrijfslunch. “Het meest geliefd is de vegetarische Oosterse salade, ook bij mij. Met taugé, cashewnoten en die heerlijke sesamdressing. Hmm… jammie. Zo bijzonder met die sesam en satesmaak. Een topper is ook de Walhoeve salade: met bleekselderij en walnoot als basis. Zo fijn als je mensen ziet genieten van hun lunch. Ze zitten nu echt anders aan tafel, zijn bewust bezig met het kiezen tussen allerlei lekkere gezonde dingen. Gelukkig zijn de treurige bammetjes met kaas in de broodtrommel verleden tijd. Ik vind dat mensen dan te eenzijdig eten met veel te weinig groenten. Een gezonde verantwoorde lunch is echt belangrijk, daar maak ik mij graag hard voor.”

‘Geen bedrijfscatering, wél een lunchdame’

Voor veel bedrijven is de lunchdame de ideale oplossing. De lunch is goed en verantwoord geregeld zonder de hoge kosten van de reguliere, ketengeorganiseerde bedrijfscatering. Heeft jouw bedrijf ook behoefte aan de goede zorgen van een lunchdame zoals Jolanda?
Neem dat contact met ons op!

Neem contact met ons op

0

Doorzoek de website