lunch op het werk

Verse producten

Met vers bedoelen we bij Het Ware Ambacht écht vers. Er wordt voor de lunch op het werk alleen gebruik gemaakt van kwaliteitsproducten: versgebakken broden, ambachtelijke vleeswaren, boerenkaas, vers gesneden groenten, fruit en zuivel van de zuivelboerderij. Onze vaste leveranciers uit de regio zijn met zorg uitgekozen op basis van kwaliteit, versheid en smaak.

Heerlijke vers gebakken broden

Vers gebakken brood is de basis voor een gezonde lunch op het werk. Onze bakkers verstaan het vak en zijn gespecialiseerd in het bakken van desembrood. Op de authentieke manier!

Zuurdesem is een brooddeeg dat wordt gemaakt zonder toevoeging van bakkersgist. Om te beginnen met het maken van een zuurdesem wordt een ‘zetsel’ gemaakt van bloem en water. Dit zetsel laat men spontaan fermenteren, terwijl op gezette tijden bloem en water worden toegevoegd. Daarna wordt een deel van het zetsel gemengd met verse bloem en water, gevormd, en voor het bakken nog enkele uren met rust gelaten om verder te rijzen. De rest van het zetsel wordt bewaard en regelmatig aangevuld met bloem en water, zodat er steeds opnieuw een deel uit genomen kan worden om brood van te bakken.

Deze authentieke manier van desembakken kost veel tijd en daarom kiezen veel bakkers ervoor om in plaats van de traditionele methode zuurdesempoeder te gebruiken. De bakker gebruikt dan de gebruikelijke ingrediënten van een brood, waaronder gist, en voegt zuurdesempoeder toe om de smaak van een zuurdesembrood te krijgen.

Wij gaan voor echte smaak en daarom bakken onze bakkers met hun eigen gemaakte desemcultuur, waar ze met recht trots op zijn!

Hou je niet van de smaak van desem? Geen probleem. We verkopen ook ‘gewoon brood’.

Ambachtelijke vleeswaren

Ook onze slagers zijn vakmensen en specialist op het gebied van vleeswaren. Worstsoorten en hammen, rosbief en rookvlees worden in de eigen slagerij gemaakt. Iedere slager heeft zo zijn eigen paradepaardjes. Slager Henk uit Waalwijk maakt de enige echte duinham die gerijpt is met jeneverbessen. Bij de Walhoeve in Goirle zijn de varkens-snijwaren uniek door het gebruik van de weidevarkens van boerderij de Elshorst. Aandacht en vakmanschap, dat proef je!

Boerenkaas

Onze boerenkazen worden gemaakt op de boerderij met melk van eigen koeien. De smaak van boerenkaas is rijk en krachtig door het gebruik van rauwe melk.

Het belangrijkste verschil tussen  boerenkaas en fabriekskaas is de grondstof, de melk. Op de boerderij wordt rauwe melk gebruikt, gekoelde melk van de avond tevoren en nog warme melk van dezelfde ochtend. Bij de kaasfabriek wordt de melk eerst gepasteuriseerd. Het verschil kun je proeven!

Boerenkaas is door de Europese Unie beschermd als ‘gegarandeerde traditionele specialiteit’. Alleen Nederlandse kaas die volgens traditionele en gecontroleerde bereidingswijze op de boerderij bereid is, mag als boerenkaas worden verkocht.

Zuivelproducten

Op de zuivelboerderij worden verschillende producten gemaakt, zoals: yoghurt, kwark, slagroom, boter, karnemelk en natuurlijk de boerenmelk. De basis voor deze producten is de melk van de eigen koeien.

De melk wordt gepasteuriseerd en in flessen verkocht. De volle melk bevat nog alle vitaminen, mineralen en natuurlijke melkvetten. Een zeer voedzaam product. Voor de magere melk wordt het melkvet gescheiden voor een melk zonder vet, maar vol van smaak. Karnemelk en boter horen bij elkaar als de kip en het ei, want bij het karnen van de melk ontstaat er boter én karnemelk.

Groenten & fruit

Bij een gezonde lunch op het werk mogen groenten en fruit niet ontbreken. Onze groenten komen zoveel mogelijk uit de buurt en worden door een lokale groentensnijderij gesneden. Bijvoorbeeld bij Joan en Karin Biekens uit Elshout die ’s ochtends heel vroeg uit de veren gaan om groenten te snijden voor de verse salades bij de lunch.

Neem contact met ons op

0

Doorzoek de website