Verse producten

Met vers bedoelen we bij Het Ware Ambacht écht vers. Er wordt voor de lunch op het werk alleen gebruik gemaakt van kwaliteitsproducten: versgebakken broden, ambachtelijke vleeswaren, boerenkaas, vers gesneden groenten en zuivel van de zuivelboerderij. We werken samen met lokale boeren & leveranciers. De warme bakker om de hoek, de slager uit het dorp en zuivelboerderij uit de regio zijn onze vaste partners. Dat is vers én duurzaam.

Van de warme bakker

Vers gebakken brood is de basis voor een gezonde lunch op het werk. Onze bakkers verstaan het vak en beginnen iedere dag in de vroegste uurtjes om de lekkerste broden te bakken. Volkoren brood met fijne en grove structuur zijn onze favoriet en die kun je altijd vinden op ons lunchbuffet.

Ambachtelijke vleeswaren

Ook onze slagers zijn vakmensen en specialist op het gebied van vleeswaren. Worstsoorten en hammen, rosbief en rookvlees worden in de eigen slagerij gemaakt. Iedere slager heeft zo zijn eigen paradepaardjes. Aandacht en vakmanschap, dat proef je!

Boerenkaas

Onze boerenkazen worden gemaakt op de boerderij met melk van eigen koeien. De smaak van boerenkaas is rijk en krachtig door het gebruik van rauwe melk.

Het belangrijkste verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas is de grondstof, de melk. Op de boerderij wordt rauwe melk gebruikt, gekoelde melk van de avond tevoren en nog warme melk van dezelfde ochtend. Bij de kaasfabriek wordt de melk eerst gepasteuriseerd. Het verschil kun je proeven!

Verse salades, volop groenten

Bij een gezonde lunch op het werk mogen groenten en fruit niet ontbreken. Iedere dag serveren we verrassende salades, aangevuld met rauwkost. We werken samen met een lokale groente handel die de slasoorten en groentemixen levert. In het seizoen komen de meeste groenten van Nederlandse bodem.

Zuivelproducten

Op de zuivelboerderij worden verschillende producten gemaakt, zoals: yoghurt, kwark, slagroom, boter, karnemelk en natuurlijk de boerenmelk. De basis voor deze producten is de melk van de eigen koeien.

De melk wordt gepasteuriseerd en in flessen verkocht. De volle melk bevat nog alle vitaminen, mineralen en natuurlijke melkvetten. Een zeer voedzaam product. Voor de magere melk wordt het melkvet gescheiden voor een melk zonder vet, maar vol van smaak. Karnemelk en boter horen bij elkaar als de kip en het ei, want bij het karnen van de melk ontstaat er boter én karnemelk.